Бронировать место

Одруження в Дії

#news

На платформі «Дія» почалося бета-тестування подання заяви про шлюб. Згідно з повідомленням Міністерства цифрової інформації процедура вступу в шлюб буде максимально спрощена та переведена в онлайн формат:

«Спрощуємо подання заяви про шлюб — не треба ходити в ДРАЦС, а вся процедура триватиме до 10 хвилин».

Якщо ви можете віднести себе до тих, кому наскучив стандартний формат весілля з плануванням в пару місяців, переоформленням документів, купою гостей та п'яним троюрідним дядьком, то дана концепція точно буде вам до душі.

«Раніше, щоб подати заяву про шлюб, необхідно було йти до ДРАЦС, заповнювати папірці, вручну вводити особисту інформацію, проходити перевірку держреєстратора. Потім йти в банк, щоб сплатити держмито, і знову повертатися до установи. Після цього обговорити формат церемонії і тільки потім повертатися додому й чекати на заплановану дату».

Раніше голова Мінцифри Михайло Федоров зазначав: «Ми, наприклад, хочемо розробити можливість одружитися в метавсесвіті», — і одразу додав. — «Круто, що всіх своїх родичів запрошувати не доведеться». 

Його плани починають трохи втілюватись в життя, скоро в «Дії» можна буде спростити процедуру вступу в шлюб, проте поки що повністю перевести в мета всесвіт її не вдастся.

Доступними опціями будуть:

  • Подання заяви на реєстрацію шлюбу

  • Вибір локації та зручного часу для проведення церемонії

  • Вибір додаткових послуг

  • Для військовослужбовців буде доступною можливість бути присутнім в форматі відеоконференції

До бета-тестування зможе долучитися будь-який охочий українець чи українка, які досягли повноліття та мають електронний підпис і, звичайно ж, пару.

Майте на увазі, що ваша заява проходитиме абсолютно реальний процес реєстрації та оформлення, тож краще не одружуватись на друзях чи на симпатичній сусідці з нижнього поверху.

Поделиться в соцсетях