Бронировать место

Кіберспортивний синопсис pt. 2

#news

В першій частині ми виокремили ряд компаній, пов'язаних з кіберспортом, які покинули ринок РФ, відповідаючи на збройну агресію в Україні.

Тут ми розповімо, який вклад зробили міжнародні діджитал корпорації та компанії-організатори міжнародних турнірів задля досягнення миру в Україні.

Низка міжнародних та українських «геймдев» компаній дійснили

прямі пожертви до фондів гуманітарної підтримки, а інші – збирають допомогу для армії або самі активно займаються волонтерством. 

Олександр Потапенко з компанії TinyBuild розповів, що завдяки зусиллям волонтерів із Литви й Латвії до Рівного вдалось відправити цілу вантажівку медикаментів.

Румунська студія PGL, яка є організатором наступного мейджора з CS:GO, випустила офіційну заяву щодо участі російських організацій в PGL Antwerp Major. 

Організатори заборонили російським Virtus.pro і Gambit виступати на мейджорі та відбіркових RMR-турнірах, оскільки команди є дочірніми організаціями великих російських компаній, які мають тісні зв’язки з урядом РФ та є одними з найбільших платників податків, а отже фінансують війну в Україні.

Проте гравці згаданих команд все ж матимуть змогу виступити, але під іншою назвою, без спонсорів та під нейтральним прапором, без жодних триколорів у кадрі.

WePlay Esports зупиняє аудіосупровід кіберсвпортивних турнірів російською. 

Компанія зазначила, що зосередиться на україномовних проектах. а також продовжить проводити турніри та англомовні студії аналітики.

Одразу після загострення російсько-української війни, Twitch заявив, що вживе заходів, щоб «заборонити дезінформаторам використовувати наш сервіс». Втім, репорт TTP продемонстрував, що ці заходи, якщо вони були, не принесли бажаних результатів. 

Так спеціалісти дослідницького центру виявили набір каналів, що поширював їдеї “денацифікації” України та боротьби з біолабораторіями на нашій території.

Після публікації репорту, Twitch одразу забанив декілька вказаних акаунтів та почав розслідування щодо решти. Як зауважують представники TTP, частина акаунтів мала монетизацію і своїми діями заробляла на платформі та приносила їй прибуток з реклами.

Один з акаунтів, InfraredShow, був навіть верифікований і мав майже 20000 підписникіів. Одразу після бану, він почав трансляцію на YouTube, де поки не забанений. Цей акаунт на регулярній основі просував проросійську тезу з ледь помітним на екрані вотермарком «VLADIMIR P*TIN IS GOOD».

І остання, але не менш значуща новина:

PlayStation 4/5 отримала підтримку української мови!

Поделиться в соцсетях