Бронировать место

Українські ігри для ПК. Pt.2

#news

В першій частині ми розповіли про такі легендарні ігри як METRO 2033, World of Warplanes та «Козаки», про які ви можете прочитати тут

Та це далеко не половина витворів українських майстрів в області гейм-індустрії. Тож хочемо виокремити ще декілька ігор, які дійсно варті вашої уваги.

S.T.A.L.K.E.R.

  • Вийшла в 2007 році

  • Розробник GSC Game World 

Певно, одна з найвідоміших ігрових серій, створених в Україні. Розробляли гру GSC Game World, творці не менш культової серії «Козаки».

Наразі гра має три частини:

  • «S.T.A.L.K.E.R.: Тінь Чорнобиля»

  • «S.T.A.L.K.E.R.: Чисте небо»

  • «S.T.A.L.K.E.R.: Поклик Прип’яті»

Події гри розгортаються на території Чорнобильської Зони відчуження. Після аварії в Зоні відчуження були створені лабораторії, де вчені могли проводити експерименти над екстрасенсорними здібностями піддослідних.

На жаль, експерименти не були успішними та призвели до мутацій флори і фауни. Тепер територія Чорнобилю повна аномалій, що перетинають межі фізики та логіки.

Collapse 

  • Вийшла в 2008 році

  • Розробник Creoteam

В грі ведеться оповідь про останнього, хто залишився в живих – Лорда Ройдана. Події відбуваються серед так званого «Звалища», що локалізується в Києві. Через два роки після релізу гри вийшло доповнення – Collapse: The Rage.

Під час чергової сходки Лордів невідомі організовують вибух, в будівлі гинуть всі, крім Ройдана, якого рятує його друг Дірявий. Трохи згодом Родан вирішує викрити злодіїв, які організували вибух. Для цього він організовує зустріч, проте знову зазнає атаки найманців. Пізніше Родан дізнається, що напади організував Марк і намагається його вбити. Проте доля підготувала Родану значно масштабніше випробування, аніж наздогнати злодія і покінчити з ним. Метою головного героя буде закриття порталу в потойбічний світ. 

The Sinking City

  • Вийшла в 2021 році

  • Розробник Frogwares

Гра-розслідування, створена за мотивами всесвіту Г.Ф. Лавкрафта – справжнього майстра в жанрі жахів.

В 1920-і роки місто Окмонт, штату Массачусетс, США взяли під владу надприродні сили, а територія потерпає від потопів. Ви – приватний детектив, а ваша мета – дізнатися правду про те, чим одержиме місто та в чому причина помутніння розуму його мешканців.

Поделиться в соцсетях