Забронювати місце

Український стартап Esper Bionics в топі інновацій Time

#EdPro

Українські біопротези від Esper Bionics потрапили в топ-200 інновацій за версією журналу Time

«Завдяки прогресу в галузі штучного інтелекту та цифрової обробки сигналів, протез руки Esper Bionics є першим хмарним роботизованим протезом на базі ШІ, який з часом стає розумнішим. Легкий пристрій має до 24 переносних датчиків, які виявляють і обробляють м’язову активність і мозкові імпульси; машинне навчання на платформі Esper дозволяє руці з часом діяти більш «інтуїтивно». 

Дмитро Газда, співзасновник CEO Esper Bionics, лікар та інженер, вважає, що протези є основою ринку для формування біонічного майбутнього. «Найважливішою технологією, розробленою в найближчі 30 років, буде електроніка всередині людського тіла», — сказано в замітці про українську компанію.

«Найважливішою технологією, розробленою в найближчі 30 років, буде електроніка всередині людського тіла», – повідомляє Time Дмитро Газда.

«Розумна» роборука Esper Hand важить 380 г. Вона наділена 24 датчиками, що отримують та обробляють м’язову активність і імпульси мозку, задля активувації дії в руці. 

«Ось як це працює. Коли користувач намагається рухати рукою Esper Hand, його мозок посилає імпульси для активації певних м'язів у передпліччі, плечі або грудях. Ми виявляємо цю активацію за допомогою м'язових датчиків (які носяться, а не імплантуються) і використовуємо їх як точний сигнал до дії для нашої роботизованої руки», – зазначається на сайті Esper Bionics.

Esper Bionics потрапив до категорії «Доступність», а також на обкладинку рейтингу. Всього в ньому представлено більше десятка категорій, серед яких: «AR/VR», «Їжа та напої», «Зелена» енергетика», «Краса», «Дизайн», «Розваги» та багато інших.

Кандидатів обирали за допомогою онлайн-заявок. Після чого журі редакції вивчало та оцінювало розробки кандидатів. 

Серед критеріїв оцінювання: 

  • Оригінальність

  • Ефективність 

  • Амбіції

  • Вплив

Протез отримав схвалення від американського медичного регулятора FDA та дозвіл на продаж розробки у США. Актуальних цін станом на 2022 рік на сайті компанії поки що немає. Офіційних повідомлень про старт продажів також не було. 

Поділитися в соцмережах