Забронювати місце

Київ визнано одним з найрозумніших міст

#news

World Smart City Expo – найбільша щорічна світова подія, де обговорюється досвід в створенні системи «розумних» міст та відзначають найбільш успішні реалізовані проєкти та ініціативи, спрямовані на підвищення рівню діджиталізації та рівня комфорту мешканців міст. Цьогорічне нагородження відбулося на конгресі в Барселоні. Кількість додатків-претендентів на головну нагороду сягнула 337 з 60 країн світу, проте переможцем конкурсу журі майже одноголосно визнало Київ, який вперше потрапив у фінал World Smart City.

«Почесне журі прийняло рішення присудити міську нагороду особливого визнання Києву за зміцнення стійкості та безперервність обслуговування громадян», — йдеться на офіційному сайті Всесвітнього конгресу Smart City Expo.

Про застосунок «Київ Цифровий» 

Додаток «Київ Цифровий» став наступником Kyiv Smart City, який запустили в 2019 році і використовувався для купівлі квитків для проїзду в громадському транспорті, оплати паркомісць та допомагав вирішувати проблеми, пов'язані з евакуацією автомобіля.

«Київ Цифровий» побачив світ на 2 роки пізніше, в 2021 році, проте мав значно більше корисних деталей, які роблять життя киян значно комфортнішим.

Наразі в додатку доступні такі опції:

  • Отримання сповіщень про повітряну тривогу або про роботу комунальних служб

  • Оплата за паркування та перевірка дії абонементу на нього, визначення місця знаходження машини

  • Функція повернення евакуйованого авто зі штрафмайданчика без черг

  • Оплата послуг ЖКГ 

  • Оплата міського транспорту та відслідковування його руху містом

  • Голосування за електронні петиції

  • Можливість сповіщати про пошкоджені або зруйновані через війну будівлі

  • Запис до ЦНАПів

  • Контроль інформації щодо надання послуг та вплив відгуками на розвиток міста

«Цього року столицю України відзначили серед багатьох міст з різних країн світу. Київ отримав визнання за свої здобутки в розвитку системи "розумного" муніципального управління. На жаль, я не зміг отримати премію особисто, але незабаром вона вже приїде в Київ.

Не зважаючи на всі спроби агресора зламати нас, ми продовжуємо впроваджувати цифрові технології для забезпечення киян онлайн сервісами, для посилення  безпеки, створення системи мобільності в місті. Нові виклики роблять Київ ще більш стійким, технологічним і сильним!» – зазначає на офіційному телеграм каналі мер міста, Віталій Кличко.

Поділитися в соцмережах