Забронювати місце

«Паляниця» навчить тебе української

#EdPro

Якщо ви тільки перейшли на українську або хочете збагатити свій словниковий запас, то тепер це можна зробити, не купуючи величезних книжок, більшість яких нагадує шкільні роки.

Євген Бондар з командою створили зручний додаток Palianytsia App, який об'єднує лексичний пошуковик, словник синонімів і тлумачень, а також перекладач.

Якщо ви не знаєте чи вживають те чи інше слово. 

Введіть його в пошуковому рядку і отримайте інформацію про те, в яких авторитетних джерелах воно вживалося. Якщо наявні декілька джерел, то це свідчить про те, що так дійсно кажуть.

Чи в правильному контексті я його вживаю?

Ви можете обрати найбільш влучний спосіб висловити свою думку після того, як побачите в в якій галузі доречно вжити даний вислів чи слово. Якщо слово зовсім не підходить - то ви завжди можете звернутися до словника синонімів, який теж є в додатку.

Як зрозуміти, що це саме те слово, яке я хочу мати на увазі?

До кожного слова подається контекст - ви бачите його в рідному середовищі, в тексті чи реченні. Саме це дає змогу зрозуміти про що йде мова, визначити тип лексики та емоційний окрас даної сентенції. Якщо ви хочете більш ґрунтовно підійти до питання визначення слова - можна перейти за прямим посиланням на джерело, в якому воно використовується.

Також власники додатку активно взаємодіють з користувачами в соцмережах Instagram та Facebook і регулярно діляться трактуваннями, фразеологізмами, словами іншомовного походження та іншою корисною інформацією, пов'язаною з українською мовою.

Лексичний пошуковик доступний як на платформі IOS, так і на Android.

Поділитися в соцмережах