Забронювати місце

Кастомні емодзі від українців для Apple

#news

Діджитал-агенція з Києва Hexagon, яка активно транслює власну позицію, та всіляко висвітлює цінності нашого народу та поширює українську культуру в медіапросторі.

«Ми вважаємо, що українські культура та цінності заслуговують бути представлені у цифровому лексиконі», - виловлюється компанія.

Свіжоспечений проєкт надіслали компанії Unicode Emoji Subcommittee, яка збирає пропозиції щодо нових емодзі та займається їх розглядом та надалі передає рекомендації до рук Технічного комітету компанії Unicode. Саме він визначає чи з'являться на ваших пристроях ті чи інші емодзі.

Донині в інтернеті набули поширення тільки версії можливих смайлів, проте жоден так і не надіслав свої варіанти безпосередньо до Unicode Emoji Subcommittee, які змогли б їх реалізувати та поширити, тому Hexagon agency вирішили взяти цю справу у власні руки.

«Нові emoji – реакція на соціокультурні зміни. Ці маленькі піктограми стали більш інклюзивними і презентують важливі для багатьох образи: ми бачили прапор-веселку, вагітних чоловіків, шкіру різних кольорів, релігійні символи etc. Розуміючи роль війни, її вплив і реакції на неї, можемо припустити, що місце для чогось українського, окрім прапора, є й у наступній версії emoji», – коментують в агенції.

В свою чергу, львівська креативна агенція And Action розробила власну версію емодзі, адаптовану до українських реалій. Зокрема, в колекцію входять курс долара, дороги після зими, київський торт та львівська бруківка з Площі Ринок.

Чи схвалять у Unicode українські емодзі, стане відомо в жовтні 2022 року.

Поділитися в соцмережах