Забронювати місце

SpaceX в Україні

#news

«Компанія Starlink Ukraine («Старлінк Юкрейн») отримала реєстрацію оператора. Щойно компанію внесли до Реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж та послуг за номером 1. Представництво компанії SpaceX вже скоро почне активну роботу в Україні!», - 9-го червня зазначив Михайло Федоров в своєму Telegram каналі.

Як ми пам'ятаємо, ще в лютому в Україну надійшло кілька партій станцій супутникового інтернету Starlink, бо, як зазначив Федоров: 

«Війна робить неможливе можливим і в негативному, і в позитивному сенсі.»

Тоді компанію SpaceX внесли до Реєстру постачальників електронних мереж комунікації та послуг за номером 1 навіть, попри те, що для загального доступу він був закритий до завершення воєнного стану в Україні. 

20-го квітня Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України дозволила використовувати термінали Starlink не тільки критичній інфраструктурі, але й для загальних потреб усім категоріям користувачів.

Необхідність станцій супутникового інтернету Starlink для України

Старлінки дуже актуальні в критичних ситуаціях, тому що забезпечують з'єднання навіть в тих умовах, коли до інших форм комунікації немає доступу.

На даний момент понад 10000 станцій використовуються для потреб Збройних сил України, а також вони допомагають бути на зв'язку та підтримувати роботу медичних закладів, енергетичних і телекомунікаційних об'єктів.

Поділитися в соцмережах