Забронювати місце

7 місце рейтингу

#news

Valorant тактичний шутер, який вийшов влітку 2020 року. Зайшовши у гру, одразу звертаєш увагу на мультиплікаціну стилістику саме, через неї багато хто порівнює Valorant з Overwatch, але не забувайте про те, що перша гра - шутер від першого обличчя, у той час, як друга - командний шутер. Якщо вже порівнювати Valorant з іншими варіаціями цього жанру, тоді набагато більше схожого можемо побачити, порівнявши її з Counter-Strike.

Загальні правила та на що варто звернути увагу?

У кожному матчі грають дві команди, кожна по п'ять гравців.Кожна може обирати лише одного однакового героя на всю команду. Мета гри доволі проста - вбити всіх атакуючих, а  терористів - закласти бомбу, яка називається Spike. Матчі тривають до 13 перемог. Кожен гравець обирає одного з 10 можливих агентів. Але хто ж такі ці агенти? Давайте розберемося.

Можемо виокремити 4 класи агентів, кожний персонаж з яких наділений унікальними можливостями та зовнішнім виглядом:

  • Призвідники - клас розвідки, який знаходить місцезнаходження суперника, а також може наносити багато шкоди. Цей клас для тих, хто вже розібрався у грі і готовий багато рухатись картою, допомагаючи команді у захопленні території.

  • Спеціалісти - вважається універсальним класом, який може гарно проявили себе у обороні та захисті. Найкраще підходить тобі для гри, якщо ти новачок. А також, обравши цей клас, тобі легше, ніж іншим отримати перевагу.

  • Сторожі - клас оборони, який у окремих випадках може дізнаватись позиції ворогів та утримувати вашу позицію. Вимагає гарної взаємодії з командою та картою.

  • Дуелянти - клас атаки. Ідеально підійде для тих, кому подобається швидка гра. Але, суттєвим недоліком є те, що можливості деяких персонажів специфічні і до них треба звикнути.

Корисні поради, які допоможуть тобі стати справжнім профі, навіть, якщо ти тільки почав грати у Valorant.

  • Бігайте тихо

Так, так, у цій грі є спеціальні індикатори шуму. Звичайно, вони можуть зіграти вам на руку, коли мова йде про ваших ворогів. Чим ближче до вас супротивник, тим більше стає індикатор. Таким чином, коли ви будете бігти чи стіляти, ви будете створювати шум. Але цього можна уникнути, просто натиснувши клавішу Shift. 

Важливо! Під час стрільби, шум виникає навіть у випадку затискання Shift. Індикатор буде загорятися у будь-якому разі.

  • Не стріляйте на ходу

Якщо ви побачили суперника, краще зупинитися, прицілитися і стріляти лише після цього. Але, якщо ви хочете попрактикуватися у стрільбі на ходу, у вас є можливість це зробити, адже розробники створили полігон, де можна потренуватись та покращити свої навички.

Порада від нас: найкраще поєднувати стрільбу з тихим крокуванням. Як бігати тихо ми пояснили у минулому пункті.Чому так? Valorant сприймає стрілянину у режимі тихого бігу так само, як і приціл на місці, що дасть вам змогу ретельно прицілитися.

  • Тримайте приціл на рівні голови

Швидка стрільба принесе вам перемогу з вірогідністю 50%, у той час, як приціл у голову на всі 100%. Так, як від нього вороги помирають значно швидше, ніж від пострілу у кінцівки. Тому, рухаючись, намагайтеся тримати приціл на рівні голови суперника.

Поділитися в соцмережах