Забронювати місце

Esports vocabulary

#slang

Bait, baiting (байт, байтинг) - виманювання героя у певне місце за допомогою дружнього персонажа, над яким ворожий герой має перевагу. Зазвичай байтинг проводиться для того, щоб ворожий герой, якого заманили, був викритий гравцями дружньої команди.

Термін набув широкого вжитку саме через гру Dota 2, але зараз можемо почути його від людини, яка не зіграла жодного матчу і, навіть, не чула про загін крипів. 

Чому ж слово “bait” все частіше використовується і заміняє багато інших, які все рідше можемо почути у колах молоді. Причина проста - світ безперервно рухається вперед, і ми робимо все, аби пришвидшити цей процес. Слово “байт” замінює одразу декілька, що суттєво економить час. Замість того, щоб казати: “він попросив мене щось зробити, запропонувавши те, що я хотів”, набагато легше, у розмові зазначити: “він забайтив мене”.

У повсякденні, “забайтити” - спровокувати людину на те, щоб вона зробила для тебе якусь дію.

“Ти забайтив мене піти у It land, щоб пограти на PS, і, навіть не хочеш спробувати VR.”

  • До речі, у реп культурі, також існує термін “забайтити”, але у цьому випадку він означає крадіжку інтелектуальної власності, у яку може входити чужий біт, текст, музичні уривки та інше. Це вважається одним з найпринизливіших явищ у реп-батлі.

Backdoor (бекдор) - атака ворожих будівель за умови, що ворожі кріпи на цій лінії знаходяться далі, ніж ти, від їхньої бази.

  • У програмуванні термін “backdoor” - програма, яка може нанести шкоди, а іноді, спеціальний хитрий хід у коді нелегальної програми, який надає доступ до пристрою для несанкціонованих дій. У будь-якому випадку, що у іграх, що у програмуванні - термін повністю втілює прихований сенс, який криється у перекладі. Так, як дослівно “backdoor” перекладається, як “чорний хід”.

Але, на просторах інтернету можна зустріти й інший термін:

Backdoor protection (Захист від бекдору) - у Dota 2, захист будівель від обходу, за умови нанесення шкоди, вони автоматично відновлюють свій показник здоров’я на певну величину. Він вмикається, якщо ви атакуєте ворожу будівлю, поряд з якою немає союзних крипів.

Поділитися в соцмережах