Забронювати місце

Новинки в світі техніки

#EdPro

Одного разу, сидячи на вершині гори, китайський мудрець сказав:

- от би зараз селфі зробити, та й так, щоб вершина в кадр потрапила

Почув голос небес мудреця й послав йому дрона…

Чи відповідає цей міф справжнім фактам - ми зараз розповімо.

  • Дрон - безпілотний літальний апарат, який рухається згідно заздалегідь заданому маршруту чи за допомогою радіокерування у момент руху.

Зараз ми вже не дивуємося, коли в небі пролітає щось не схоже на птаха. Проте, чи було так завжди? Звичайно, що ні. 

Цікавим є те, що перші, так звані, дрони з’явилися ще у далекому 19 сторіччі.

Першим пристроєм, який керується за допомогою радіохвиль, був підводний корабель, запатентований Ніколою Теслою в 1898 році. Головною місією науковця було - протистояти війнам завдяки загрозі задіяння безпомилкової зброї, такої, як човен на дистанційному керуванні.

На жаль, уникнути державних міжусобиць Теслі не вдалося, а наступний дрон був створений саме під час Першої світової війни. Повітряна торпеда Керкрінга стала першим військовим дроном.

Найбільш схожий на сучасний, дрон, хоча й з пілотом, був запатентований французьким дослідником Етьєном Емішеном та американським вченим Георгієм Ботезатом у 20-х роках 20 століття. 

Він більш схожий на ті дрони, які зараз використовуються для зйомки відео, хоча й значно більший за них.

Отже, якщо раніше дрони використовувалися лише для військових цілей, то чому б зараз не зробити їх чимось, що може полегшити наше повсякденне життя. Майбутнє дронів вже ближче, ніж ми думаємо.

Дрони стають компактними

Без чого ти б ніколи не вийшов з будинку? 

Звичайно, що без телефону. 

Багато подій просто забуваються, якщо ми не прагнемо закарбувати їх в нашій пам’яті. Саме тому винайшли фотоаппарат та відеокамеру. В нашому цифровому суспільстві залишилася одна проблема, яку було складно вирішити до цього моменту. Як зробити так, щоб всі потрапили в кадр сімейної світлини? У будь-якому випадку, хтось залишиться по той бік екрану.

Компанія Vivо знайшла рішення цієї проблеми. 

Саме вона запатентувала телефон з вбудованим дроном. Тепер, якщо ти захочеш зробити фото з різних ракурсів - не обов’язково тягнути за собою цілий багаж апаратури. Цей дрон поміститься не тільки в кишеню, а й у телефон.

Подорожуй в дроні

І ні, тут мова йде не про віртуальні екскурсії музеями світу чи містами. Все цілком реально. 

Компанія General Motors показала світові персонального дрона, який зможе перевозити одну людину. Це буде аеротаксі, з вертикальним взльотом та посадкою, яке розвиватиме швидкість до 90 км/год та працюватиме від батареї.

Не забувай про те, що тобі не обов’язково чекати виходу унікального дрону-таксі, ти можеш відчути себе пасажиром будь-якого транспорту у будь-якому куточку світу, просто зайшовши до нас у VR.

Поділитися в соцмережах