Забронювати місце

Добірка фільмів про віртуальну реальність

#EdPro

Сучасні технології вже перестали бути чимось далеким та невідомим для нас. Те, що 20 років тому могло здатись фантастичною вигадкою, сьогодні - наша реальність. Наші смартфони, комп’ютери, смарт-годинники - девайси, якими ми користуємося кожного дня, раніше здавалися чимось нереальним.

Тож давайте поринемо у світ фантастики разом, можливо, щось з цих фільмів, через декілька років втілиться в реальність. Хто ж знає...

Матриця

Всім добре відомий фільм жанру sci-fi екшн, 1999-го року. Вже давно підкорив глядачів унікальним сюжетом та зоряним акторським складом. 

Світ, який здавався нам добре знайомим, виявляється лише проекцією глобального комп’ютера, який використовує людей для добування енергії, яка потрібна, щоб працювали машини. Більшість про це навіть не здогадуються, проте головний герой кінострічки - Нео, вирішує розкрити цю таємницю, яка криється за незліченною кількістю кодів та шифрів. Саме він поклав початок боротьбі проти влади машин.

Газонокосар

Фільм жанру жахи та фантастика, 1992-го року. 

Молодий талановитий вчений проводить досліди над розумово відсталим газонокосарем. Він прагне відкрити для людства ліки, які перетворюють звичайну людину на справжнього генія. Вчений втілює свій задум за допомогою комп’ютерних технологій, де створює тривимірний світ, який здається більш привабливим, аніж звичайний. Але, після втручання військових сил США - все виходить з-під контролю і газонокосар перетворюється на справжнього монстра, який хоче захопити світ.

Початковий код

Якщо до “День сурка” додати жанр детективу, трилеру та трохи фантастики, скоротити час, певно, світ побачив би фільм схожий на цей. Головний герой знаходиться у віртуальній реальності, у потязі, він має лише 8 хвилин для того, щоб знайти злочинця і знешкодити бомбу. Ці дії повторюються безперервно. Чи зуміє центральний персонаж подолати цей нескінченний ланцюг однієї події?

Геймер

Фантастичний трилер-бойовик, 2009-го року.

Злочинців карають у віртуальній реальності. Раз на тиждень влаштовується поєдинок, головним призом якого є виживання. Але все не так просто, бо тілами героїв керують сторонні гравці, які знаходяться по той бік екрану. Головний персонаж, несправедливо засуджений чоловік - один з найуспішніших бійців у грі, яким керує молодий геймер. Але для нього, засуджений - графічне зображення, і нічого більше.

Хочеш спробувати себе в ролі головного героя фільмів про чаруючий світ технологій?

Заходь до нас у VR!

Поділитися в соцмережах