Забронювати місце

Burst Damage та BG

#slang

Загалом, зрозуміло, якщо тобі наносять сильне пошкодження, то ймовірність перемогти у грі знижується. Саме тому треба бути обережним та домовлятися з тіммейтами про тактику гри.

Що ж таке Burst Damage?

Взагалі Damage - пошкодження, що знижує показник здоров’я.  Його можуть завдати персонажі, крипи, фонтан, Рошан чи давні. 

  • Треба зауважити, що кожне пошкодження має свій тип

Тож давай розглянемо типи пошкоджень, щоб трохи розібратись у грі:

Показник здоров’я може знизитись від взаємодії з предметами, персонажами, які тебе атакують або через властивості.

Кожний герой починає з середнього рівня пошкоджень, які він може нанести, з плином гри, персонажі отримують можливість наносити більший урон за кожне очко атрибуту.

Властивості та предмети наносять фіксоване пошкодження, але завдяки атрибутам, стану здоров’я ворогів - кількість урону може збільшуватись.

Якщо ми зрозуміли, за яким принципом діє урон від атаки - варто розглянути пошкодження, яке може завдати магія.

Пошкодження від магії - урон, який не завдається атаками. Він діє за принципом накладання заклять, які, в свою чергу, наносять магічний, фізичний або чистий урон.

Основні типи пошкоджень в Dota 2

Магічні, фізичні та чисті.

Протистояти силі фізичного урону можна за допомогою броні чи блокування пошкоджень, його спричиняють звичайні атаки та деякі закляття. 

В свою чергу магічний - можна відбити за допомогою спротиву магії,його наносить більшість властивостей. 

А от чистий - найбільш небезпечний, протистояти йому неможливо ні завдяки броні, ані спротиву магії. Але, якщо ти подумав, що цей тип урону точно зіб’є тебе з ніг, то поспішаємо зазначити, що й тут є шанс обійти пошкодження чи трохи його полегшити. Він може бути збільшений, або навпаки - зменшений за допомогою особливих властивостей, таких як: Dispersion чи Soul Catcher. Цей тип пошкоджень наноситься істотам, у яких діє імунітет до заклять, проте він безсилий до невразливих істот.

Тепер можна підійти до пояснення, що ж таке Burst Damage або Burst - це велика кількість пошкодження, урону за короткий проміжок часу. Як ти вже зрозумів, на початку гри його нанести неможливо, але, збираючи артефакти та розвиваючи гру, ймовірність збільшується. 

  • Відомо, що час у грі дуже важливий, а тому можливість нанести пошкодження супротивнику за короткий проміжок часу - досить великий крок на шляху до перемоги.

То чому ж BG та Burst Damage пов’язані?

Тут все просто, BG - погана гра чи Bad Game. В тому випадку, якщо суперники нанесли сильних пошкоджень вашій команді, ви не змогли захопити ворожий трон чи, взагалі, на початку гри більша частина команди відсутня, тоді взаємодія цих висловів стає досить зрозумілою.

"Суперники нанесли нам сильний Damage, схоже що це буде BG, час ливати."

Також може вживатись, як Boring Game - нудна гра. Зазвичай, можна почути наприкінці гри, коли можна зробити висновки щодо матчу.

Поділитися в соцмережах