Забронювати місце

Хлопці, я на боттом

#slang

Щоб зрозуміти, де знаходяться твої тіммейти, варто запитати їх у чаті. Проте, почувши: “Я на міддл”, - не кожен зрозуміє про що йде мова. Отже, давайте дізнаємось.

Карта у Dota 2 умовно поділяється на три рівні Top, Middle та Bottom. Тут все просто, бо терміни дослівно перекладаються з англійської як: верх, середина та низ (дно).

Але у ігровому чаті часто говорять просто “Bot”, замість “Bottom”, це варто знати, щоб не плутати з ботами. Тому, що боти це гравці, якими керує комп’ютер за допомогою штучного інтелекту. Отже, якщо ви скажете гравцям своєї команди: “Хлопці, я йду на ботів”, - вони можуть подумати, що ви йдете битися з ними, а не на певну локацію на карті.

Bottom, Bot - нижня лінія на карті у Dota 2

Зазвичай всі прагнуть йти на Middle, тобто середину карти, це найкоротший шлях до вежі суперника і там проходить найзапекліша битва. Bot, на відміну від Middle, не користується такою популярністю, туди часто йдуть, щоб швидко вбити крипів, а за це здобути досвід та золото.

Всі пам’ятають містечко Bikini Bottom, так от, воно теж знаходиться на дні океану, легко запам’ятати.

Buff - ефект чи підсилююче заклинання, яке дає вашому персонажу унікальні навички. Він буває пасивним чи активним. Також у Dota 2 є Орб-ефекти, які працюють за тим самим принципом, що Бафф.

  • Але їх не варто поєднувати, бо ваш персонаж перестане наносити ушкодження іншим. Ви будете бачити анімований бій, у вас буде відніматися мана, проте у суперника не буде знижуватись здоров’я.

В наступному випуску ми докладніше розберемо Орб-ефекти та бонуси, які вони дають. Слідкуйте за новинами.

Поділитися в соцмережах