Забронювати місце

Ближче до мета-всесвіту

#EdPro

В жовтні 2021-го року світ став свідком масштабного ребрендингу компанії Марка Цукерберга, яка нині носить назву «Meta». 

Хоча у відомих нам соцмережах: Instagram, Facebook, Whatsapp та Messenger, які підпорядковуються корпорації, все залишилося як і раніше, проте кардинальне оновлення колишнього Facebook пов'язане зі зміною курсу компанії. Перейменування обумовлено тим, що попередня назва не відповідала та не охоплювала весь спектр того, що об'єднує в собі така потужна корпорація.

Нове ім'я стане одним з кроків до розвитку нового всесвіту, який вийде далеко за межі соцмереж. Віртуальний всесвіт виступатиме платформою, де люди зможуть комунікувати та працювати, спілкуватися та розважатися з будь-якої точки земної кулі за допомогою девайсу - гарнітури віртуальної реальності.

Цукерберг розраховує на те, що протягом 10 років в його мета-всесвіті буде понад десяти мільйонів учасників і вона перетвориться не просто на унікальний простір, а на налагоджену екосистему, де кожен зможе розвивати навички, працювати і займатися хобі.

Звичайно, доки це досить масштабна задумка над якою працює Meta, проте не слід забувати, що колись у фантастичних книгах описувалися роботи, щось схоже на інтернет та безліч інших речей, які зараз стали для нас більш ніж звичними.

На даний момент Meta не єдина компанія, яка розробляє унікальні шляхи для реалізації даної ідеї.

Нещодавно Sony запатентувала камеру, яка переносить об'єкти у віртуальний простір. 

Камеру з функцією 3D-сканера буде можливо використовувати для сканування та переміщення зображень реально існуючих речей в уявний простір, щоб згодом з ним взаємодіяти. Перенесення відбуватиметься за можливості сканування об'єкту на 360°.

Поки це тільки концепт, тож невідомо чи прагне Sony створити даний гаджет та запропонувати його світові.

Тож, як бачимо, сьогодні компанії вже тестують та впроваджують шляхи побудови мета-всесвіту. 

В цьому контексті вже неможливо використовувати слово «фантастика», доречніше сказати «майбутнє».

«Чи станемо ми свідками цього унікального наукового прориву?» – це вже зовсім інше питання.

Поділитися в соцмережах